Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho

Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 housky
  • 1 kg masa - třeba mletý hovězí krk (80% hovězí maso a 20% tuk)
  • 2 ks středně velké cibule
  • 20 dkg špek nebo anglická slanina
  • 20 dkg salámu
  • vejce
  • hořčice
  • kyselá okurka
  • rukola
  • přepuštěné máslo
  • Demi glace
  • majonéza
  • cukr

Postup:

  • Takže, co potřebuješ? Housky, mletý hovězí krk, cibuli, špek, anglickou slaninu, salám, vejce, hořčici, kyselé okurky, sůl, pepř, rukolu, přepuštěné máslo, demi glace, majonézu a cukr.
  • A ne, nebudeme dělat španělský ptáček s rýží. Tohle je něco jiného!
  • Začni tím, že si vezmeš tu cibuli a smažíš ji na grilu s přepuštěným máslem, až bude mít barvu správného španělského ptáčka, jako by byl z vepřového masa.
  • Pak přidej špek, salám a okurky.
  • A ne, nechci slyšet nic o receptu na španělské ptáčky které doma kuchtíte v troubě troubě. Tohle je burger, Ornyho burger a ne nějaký vepřový španělský ptáček!
  • Jakmile máš všechno opečené, přidej lák z okurek, hořčici a cukr. Pak demi glace.
  • Až to budeš mít, rozmixuj to a přidej majonézu.
  • Pokud je to moc husté, přidej trochu smetany.
  • Omáčka tomu dá tu správnou chuť, bez ní to bude jen kus hovězího masa.
  • Dobrý, ale není to ono. Potřebujete to ten správný říz.
  • Pak si vezmi anglickou slaninu a smíchej ji se zbytkem špeku, salámu a okurek.
  • Smaž to dozlatova přímo na grilu.
  • Mleté maso osol a opepři a udělej z něj placičky.
  • Griluj je na otevřeném ohni a přidej přepuštěné máslo.
  • A ne, nejsme tu na Pohlreich show, takže to dělej po svém! Tvůj gril, tvůj burger, tvoje pravidla!
  • Když máš maso hotové, opeč si housky přímo na grilu.
  • Na spodní část bulky namaž tu omáčku, přidej směs slaniny a rukolu.
  • Na to maso, vejce a zakryj horní částí housky. A je to hotové!

Ne, opravdu to není překlep. Ornytologicklý burger se nejmenuje podle člověka co zkoumá ptáky, ale podle známého kuchaře Ornyho který válí na každém typu grilu.  Takže tak!
Když chceš udělat ten pravý ornytologický burger - protože Orny prostě burgery umí - musíš to dělat pořádně, ne jako ti rozlítaní ptáčci, co se snaží dělat španělský ptáček jako ve školní jídelně a  výsledek je jen smutný pokus který nikdo nejí. A kde je lepší místo na takový pořádný burger než gril s otevřeným ohněm? To je to pravé grilování pro chlapy, kde cítíš ten oheň, dým a maso se peče přímo před tebou.

Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho
Recept na Ornytologický burger anebo španělský ptáček podle Ornyho

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit