Platýs na grilu

Platýs na grilu
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 25 minut
Porce: 1

Suroviny:

  • na osobu 1 ks platýse
  • 1 citron
  • sůl, pepř
  • 100 g hladké mouky
  • 1 dcl kvalitního oleje

Postup:

  • Platýse omyjeme a osušíme.
  • Celou rybu pokapeme šťávou z citronu, podle chuti osolíme a opepříme.
  • Do mísy vsypeme hladkou mouku a platýse obalíme.
  • Při grilování použijeme velký držák na rybu, do kterého se nám ryba pěkně vejde a bude se nám dobře obracet.
  • Platýse grilujeme na nízkou teplotu, jedná se o plochou zvláštní rybu.
  • Z jedné strany šedou, z druhé bílou.
  • Při grilování na vysokou teplotu by se mohl platýs rychle spálit.
  • Grilujeme po dobu 10 minut z každé strany.
  • Podáváme teplé na lůžku z čerstvého salátu a barevné zeleniny.
  • Zdobíme citronem a zelenou petrželkou, jako přílohu nabízíme čerstvé pečivo.

Mořské ryby mají neopakovatelnou osobitou chuť, kterou ničím jiným nenahradíte. Dneska si ugrilujeme platýse s mořskou solí, pepřem, citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu
Recept na platýse na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit