Vychlazené hovězí přední umeleme v mlýnku s otvory cca 2-3 milimetry. Vychlazené vepřové maso pomeleme mlýnkem s otvory 8-12 milimetrů (kdo chce, může část masa nakrájet na kostky cca 1x 1 cm). Namleté dílo a přísady dle dávkování smícháme dohromady (kořenící přípravek můžete předem smíchat ve studené vodě, lépe se pak zapracovává do masa). Okořeněnou směs necháme odpočinout 12 hodin a jejich uplynutí si na pánvi opečeme malý karbanátek z namleté směsi a ochutnáme, jestli je směs správně dochucena. Pokud jste s výsledkem spokojení, můžete začít plnit připravená vepřová střívka. Naplněná střeva necháme na 12 hodin odležet v chladu. Takto připravené klobásy rozvěsíme do dřevěné udírny nebo elektrické udírny (nebo položíme na nerezové rošty) a necháme je udit při teplotě 75 až 80 °C, a to po dobu 6 až 8 hodin.
Letošní letní kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg se konal jako vždy v rozlehlém...
Představujeme vám revoluční způsob, jak si připravit pravou italskou pizzu přímo u vás doma. S...
Pro velký zájem o letní grilování se nám podařilo zajistit termín kurzu ještě na konci letních...