Vychlazené hovězí přední umeleme v mlýnku s otvory cca 2-3 milimetry. Vychlazené vepřové maso pomeleme mlýnkem s otvory 8-12 milimetrů (kdo chce, může část masa nakrájet na kostky cca 1x 1 cm). Namleté dílo a přísady dle dávkování smícháme dohromady (kořenící přípravek můžete předem smíchat ve studené vodě, lépe se pak zapracovává do masa). Okořeněnou směs necháme odpočinout 12 hodin a jejich uplynutí si na pánvi opečeme malý karbanátek z namleté směsi a ochutnáme, jestli je směs správně dochucena. Pokud jste s výsledkem spokojení, můžete začít plnit připravená vepřová střívka. Naplněná střeva necháme na 12 hodin odležet v chladu. Takto připravené klobásy rozvěsíme do dřevěné udírny nebo elektrické udírny (nebo položíme na nerezové rošty) a necháme je udit při teplotě 75 až 80 °C, a to po dobu 6 až 8 hodin.
Venkovní teploty pomalu stoupají a proto i v areálu naší prodejny v Tachlovicích pomalu...
Legendární zelená vajíčka Big Green Egg slaví 50. narozeniny a my oslavujeme s nimi! Keramické...
Grilovací sezóna už klepe na dveře a my jsme si toho dobře vědomi. Od 1. dubna proto prodlužujeme...