Uzený špek naložený na sucho

Uzený špek naložený na sucho

Suroviny pro přípravu uzeného špeku:

  • 1 kg špeku (hřbetní sádlo)      
  • 30 g soli       
  • provázky(potravinářský) nebo háčky na zavěšení do udírny   
  • dřevěná špejle na propíchnutí špeku     
  • papírové ubrousky

Postup přípravy uzeného špeku

  1. Špek nakrájejte na rovnoměrné plátky.    
  2. Kusy masa následně osolte z obou stran, aby byly pokryté celé.      
  3. Osolené kusy vložte do nádoby a dejte na 14 dní uležet do chladu do lednice.      
  4. K důkladnějšímu prosolení celého kusu doporučujeme špek po 5 dnech otáčet.      
  5. Po 14 dnech kousky umyjte vodou a důkladně osušte papírovými ubrousky.     
  6. Maso připevněte na háčky. Pokud háčky do udírny nemáme, můžete v každém kusu udělat špejlí dírku na provlíknutí provázku. Špejli můžete využít i jako jehlu na prostrčení provázku skrz vytvořený otvor.     
  7. Vyhřejte si udírnu na 80 °C a dejte do ní kusy špeku. Takto nechte maso udit 5 hodin.     
  8. Špek doporučujeme podávat s chlebem a nakládanou okurkou.             

...Uzený špek je sám o sobě lahůdkou, ale co když byste mohli jeho chuť ještě vylepšit? Naše grilovací BBQ koření dodá vašemu špeku hloubku a komplexnost chutí, které z něj udělají hvězdu každého stolu. Naložený na sucho a pomalu uzený s naším kořením, tento špek bude mít neodolatelnou křupavou kůrčičku a bohatou chuť.

2-uzeny-spek-nalozeny-na-sucho
3-uzeny-spek-nalozeny-na-sucho

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit