Rib eye steak v kávové marinádě

Rib eye steak v kávové marinádě
Metoda přípravy: grilování, marinování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 steaky z vysokého roštěnce
  • 1 lžíce mleté kávy
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • livový olej

Postup:

  • Ve skleněné míse smícháme cukr, kávu, sůl, pepř a nové koření.
  • Tuto směs řádně promícháme a přilijeme olej.
  • Maso naklepeme paličkou na maso nebo použijeme tupou stranu nože.
  • Steaky naložíme do připravené marinády alespoň na 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě.
  • Mřížku grilu očistíme a potřeme tukem, můžeme použít i slunečnicový BBQ olej ve spreji na promazání roštů.
  • Grilujeme na přímém žáru po dobu 4 - 5 minut z každé strany.
  • Hotové maso přesuneme na místo mimo žár a necháme 10 minut odpočinout, aby se nám pěkně uvolnila šťáva obsažená v mase.
  • Servírujeme s pečivem a zeleninovou oblohou či salátem.

Luxusní rib eye steaky z vysokého roštěnce ochucené originální kávovou marinádou. Nebojte se netradičních chutí a opájejte se báječnou chutí kvalitního hovězího a silně aromatické kávové marinády.

Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě
Recept na Rib eye steak v kávové marinádě

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit