Rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 4

Suroviny:

  • grilované kuřecí maso
  • 2 hrnky rýže
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř
  • 100 - 150 g hrášku
  • 1 - 2 mrkve
  • 1 střední cibule
  • na posypání strouhaný tvrdý sýr a sekaná zelená petrželka

Postup:

  • Připravíme gril, do středu grilu vložíme litinovou pánev Wok.
  • Gril rozpálíme na střední žár.
  • Rýži propláchneme studenou vodou, vsypeme do pánve.
  • Zalijeme odměřeným množstvím vývaru.
  • Do pánve postupně přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, najemno nasekanou cibuli hrášek a sádlo.
  • Přiměřeně osolíme a opepříme.
  • Grilované kuřecí maso nakrájíme na stejnoměrné kostičky a přidáme do woku.
  • Všechny suroviny promícháme.
  • Pánev přikryjeme pečlivě alobalem a gril zakryjeme poklopem.
  • V grilu necháme cca 1 hodinu dusit. Hotové rizoto sypeme strouhaným sýrem a zdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Zahradní gril není jen o kotletách a klobásách. Můžete se ni na něm připravit i jídla, která by vás třeba ani nenapadla. Jako například naše lehké rizoto s kuřecím masem.

Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem
Recept na rizoto s kuřecím masem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit