Salsa ze zeleniny pečené v ohni
Metoda přípravy:
grilování
Náročnost přípravy:
snadné
Doba přípravy:
30 minut
Porce:
4
Suroviny:
- 5 ks rajčat
- 2 ks cibule
- 1 ks lilku
- 4 ks paprik – mohou být červené, zelené nebo žluté
- čerstvý kopr
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Nejdříve roztopíme dřevěné uhlí uvnitř grilu.
- Můžeme grilovat na grilu značky Big Green Egg, který je pro tuto přípravu ideální nebo na jiném typu grilu na dřevěné uhlí.
- Čerstvou zeleninu omyjeme, osušíme a vložíme do rozpáleného uhlí.
- Pravidelně ji kontrolujeme a otáčíme do té doby, než se slupka nespálí ze všech stran, což může trvat 10 – 15 minut dle rozpáleného uhlí.
- Následně zeleninu přendáme do nerezavé nádoby, aby se zapařila a lépe čistila od připálené slupky.
- Zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
- Dochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem a čerstvě nakrájeným koprem.
- Pokud chcete vyzkoušet i jiné varianty nabízíme širokou paletu grilovací koření na zeleninu.
- Uvidíte, že lehce okořeněná zelenina dodá salse úplně jiný rozměr.
- Nakonec nezbývá než zeleninu naservírovat s čerstvým pečivem a nebo s pořádným kusem masa.
- Přejeme dobrou chuť a grilu zdar!