Steak na červeném víně se šťouchanými brambory

Steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 steaky z roštěnce
  • 2 větší červené cibule
  • 35 ml balzamikového octa
  • 50 ml červeného vína
  • 150 ml olivového oleje
  • 2 - 3 stroužky nasekaného česneku
  • čerstvá bazalka
  • 1 kg brambor
  • sůl, pepř

Postup:

  • V misce smícháme 2/3 oleje, ocet a víno s česnekem a důkladně promícháme.
  • Maso potřeme marinádou a proložíme kolečky cibule.
  • Doba marinování minimálně 1 hodinu. Brambory uvaříme doměkka.
  • Lístky bazalky rozmixujeme se zbylou 1/3 oleje.
  • Vařené horké brambory rozmačkáme a vmícháme olej s bazalkou.
  • Dosolíme, opepříme.
  • Maso grilujeme na přímém žáru, pro střední propečení grilujeme 3-4 minuty z každé strany.
  • Zbylou marinádu přivedeme k varu a necháme o ½ zredukovat.

Kvalitní hovězí a červené víno představují takřka dokonalý pár. Přesvědčte se sami s naším receptem na steak z roštěnce na červeném víně se šťouchanými brambory. 

Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory
Recept na steak na červeném víně se šťouchanými brambory

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit