Steak z tuňáka

Steak z tuňáka
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 2

Suroviny:

  • 2 pěkné steaky z tuňáka
  • 1/2 malé sklenky oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 g zakysané smetany
  • nasekaná pažitka
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1 čili paprička
  • mletý pepř

Postup:

  • Steaky z tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu.
  • Potřeme celé kvalitním rostlinným olejem a posypeme směsí čili a kari koření, utřeného česneku a oregana. 
  • Necháme cca 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  • Gril rozpálíme na přímé grilování.
  • Grilovací rošt ošetříme olejem a rovnou na rošt položíme maso.
  • Steaky grilujeme z každé strany po dobu 8 - 10 minut.
  • Ochucený dresink ke steaku připravíme smícháním zakysané smetany s nasekanou pažitkou, dochutíme solí a pepřem.
  • Steak servírujeme teplý, přelitý studeným smetanovým dresinkem s čerstvým pečivem.
  • Můžeme též připravit lehký zeleninový salát.

Jak na steak z tuňáka? Inspirujete se naším receptem a vyzkoušejte tuňáka s kořenící směsí z oregana, utřeného česneku, kari a chilli. Hotový steak vylepšete opečenou bagetkou a smetanovým dresinkem.

Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka
Recept na steak z tuňáka

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit