Sumeček africký grilovaný v trojobalu

Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 1 celý sumeček africký
  • čerstvá strouhanka
  • hladká mouka
  • 3 vejce
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Sumečka osušíme kuchyňskou utěrkou a vykucháme.
  • Ze sumečka stáhneme kůži pomocí filetovacího nože.
  • Rybu nafiletujeme na menší kousky.
  • Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.
  • Obalíme v mouce, vejcích a strouhance.
  • Rozpálíme sádlo na litinové pánvičce nejlépe na grilu.
  • Smažíme dozlatova z obou stran.
  • Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, hranolky nebo chléb.
  • Přejeme dobrou chuť a grilování zdar!

... maso sumečka afrického patří mezi ta nejkvalitnější. Je šťavnaté, pevné, při tepelné přípravě se nerozpadá. Hodí se tak pro všechny způsoby zpracování: vaření, pečení, grilování a úpravy na přírodní způsob.

Maso sumečka je téměř bez kostí, ryba má v podstatě jen páteř, kterou lze snadno vyjmout a je bez typického rybího zápachu. Je velmi chutné a jemné a je ceněno i pro nízký obsah tuku (do 4%) a vysoký obsah bílkovin (až 18%).

Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu
Sumeček africký grilovaný v trojobalu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit