Tacos burgery na grilu

Tacos burgery na grilu
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 2 větší cibule
  • 4 tortilly asi 20 cm v průměru
  • půl kila hovězího mletého masa
  • čtvrt kila nastrouhaného čedaru
  • 3 - 4 kyselé okurky
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice a kečupu
  • 1 kávová lžička sušeného česneku
  • 1 kávová lžička sušené cibule
  • 1 kávová lžička jablečného octa
  • 1 kávová lžička uzené papriky
  • 1/2 kávové lžičky cukru
  • přepuštěné máslo
  • ledový salát
  • sůl a pepř

Postup:

  • Zapalte váš gril a nechte ho dostatečně rozpálit, dneska pracujeme na velkém železném ohništi a chvilku to bude trvat.
  • Jestli máte třeba plynový gril, bude to rychlejší - ale oheň ze dřeva to nenahradí.
  • V menší misce si smíchejte majonézu, hořčici, kečup, sušený česnek, sušenou cibuli a jablečný ocet.
  • Opravdu je potřeba to celé pořádně promíchat.
  • Nakrájejte půlku jedné cibule najemno a přidejte ji do mísy kyselou okurku můžete najemno nakrájet nebo nastrouhat, záleží jestli máte raději kousky nebo ne.
  • Přidejte cukr a uzenou papriku, znovu to celé pořádně promíchejte a nechte chvíli odstát bokem. Ideální je lednice.
  • Ve větší misce osolte a opepřete mleté hovězí maso a pořádně promíchejte.
  • Pak ho rozdělte na 4 stejné porce - přiměřeně (nic nevážíme , děláme burgery přeci)
  • Tortliy s masem jsme dali na náš gril asi na 4 minuty, není nic jako přesný časový údaj.
  • Každý má maso rád propečené trochu jinak a tak si to vyzkoušejte podle svého.
  • Tortilly položte na gril masem dolů a rozetřete na ně trochu přepuštěného másla.
  • Nechte je grilovat asi 4 minuty, dokud nezačnou krásně zlatě hnědnout a maso nezačne syčet radostí.
  • Určitě změní barvu, to je první známka toho že se něco děje.
  • Gril musí být opravdu rozpálený, jestli na něm máte nějakou litinovou desku tak super.
  • Když ne, opravdu pořádně ho roztopte!
  • Mezi tím si připravíme salát - ledový salát si nasekáme na tenké proužky, přidáme zbylé kyselé okurky na tenké plátky a najemno nakrájenou cibuli.
  • Tortilly se nám zatím pěkně z jedné strany udělaly, takže otočíme grilujeme i z druhé strany.
  • Když je maso téměř hotové, posypte ho nastrouhaným čedarem.
  • Sýr se musí pěkně rozpustit, takže nepospíchejte.
  • Jestli máte gril s víkem, půjde to rychleji, pokud ne, použijte nerezovou grilovací poklici stejně jako jsme jí použili i my.
  • Na maso s roztaveným sýrem naskládejte ledový salát, plátky okurky a nakrájenou cibuli.
  • Pak to vše zakápněte tou úžasnou omáčkou, kterou jste si připravili.
  • A je to tady - máte před sebou skvělý burger taco, který byl vytvořen na otevřeném ohni na velkém železném ohništi. Voní krásně po dřevě a kouři. Tak dobrou chuť!

Vítejte v kuchařském dobrodružství, kde se klasický Big Mac setkává s divokým západem a otevřeným ohněm! A trochu do toho ještě přidáme mexickou kuchyni.  Připravte se, protože tyto tacos nejsou jen obyčejné tacos. Tohle budou tacos, které které pošleme na otevřený oheň na velkém železném ohništi, kde plameny tancovaly a maso syčelo radostí.

... když budete grilovat placky na burger jen na roštu, vyteče spousta šťávy zbytečně ven. O tom že budete mít špinavý gril ani nemluvě. Litinová grilovací deska je prostě k nezaplacení ....

Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu
Tacos burgery na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit