Tatarák z lososa

Tatarák z lososa
Metoda přípravy: studená kuchyně
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Porce: 2

Suroviny:

  • 200 g lososa bez kůže
  • 1 kávová lžička obyčejné hořčice
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • malá červená a žlutá cibulka (z nich ještě jen 1/2)
  • sůl, pepř
  • limetková šťáva
  • čerstvý kopr

Postup:

  • Maso z lososa naškrábeme ostrým nožem.
  • Poloviny malých cibulek nasekáme velmi jemně.
  • Vložíme do mísy s naškrábanou rybou, přidáme po lžičce od každého druhu  hořčice.
  • Zlehka osolíme a opepříme.
  • Vymícháme vidličkou do pěkné konzistence.
  • Nakonec zakápneme limetkovou šťávou.
  • Přidáme velmi zlehka trochu kopru.
  • Vhodnou přílohou je bagetka či opečený toast.
  • Při servírování můžeme použít vykrajovačku libovolného tvaru, kterou naplníme směsí a opatrně vytlačíme na talíř.
  • Podáváme ozdobené snítkou kopru a kolečkem citronu.
  • Velmi pěkně vypadá tatarák servírovaný ve tvaru ryby.

Zapomeňte na pravidla, předpisy, zákony a vyhlášky, že tatarák musí být jen z hovězího. Buďte rebel a pusťte se do tataráku z lososa podle našeho receptu!

Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa
Recept na tatarák z lososa

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit