Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu
Metoda přípravy: grilování, uzení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 2 - 3

Suroviny:

  • 1 filet z lososa cca 30 cm
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 cm z kostky másla - rozpuštěné
  • cedrové prkénko

Postup:

  • Filet z lososa očistíme, odstraníme zbylé kosti.
  • Rybu stejnoměrně nakrojíme na 8 stejných dílů, dáme pozor, abychom neprokrojili kůži.
  • V malé misce smícháme všechny ingredience na potírání - sójovou omáčku, hořčici, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo.
  • Připravený filet osolíme, opepříme, potřeme směsí a odložíme stranou.
  • Předem namočené cedrové prkénko dáme na gril pod zavřený poklop.
  • Ve chvíli, kdy začne prkénko praskat, dáme na něj připravenou rybu.
  • Pečeme po dobu 15 - 20 minut.
  • Pro silnější vůni můžeme ještě přihodit na rozžhavené brikety 1 - 2 hrsti namočených cedrových lupínků.
  • Grilujeme na nepřímém žáru.
  • Servírujeme teplé s čerstvým pečivem, doplněné citronem.

Losos je úžasná ryba sama o sobě, ale co teprve když se spojí s vábivým aroma cedrového dřeva? Masíčko jako dort, krásná vůně - jedním slovem pochoutka. Jak si jí dopřát vám poradí náš recept. 

Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu
Recept na uzeného lososa na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit