Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách

Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 kachní prsa
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • dřevěné štěpky na uzení - jablko

Postup:

  • Kachní prsa vykostíme pomocí vykosťovacího nože
  • Kůži lehce do kříže nakrojím a vytvoříme tak na prsou mřížky
  • Osolíme, vetřeme tymián a necháme 10 minut odpočinout
  • Rozpálíme gril Big Green Egg nebo jiný gril na dřevěné uhlí a připravíme sestavu pro přímé grilování
  • V roztopeném grilu necháme nahřát litinovou pánev, do které následně vložíme kachní prsa kůží dolu
  • Až kůže zezlátne, na polovinu ohniště vložíme předem namočené jablečné štěpky na uzení
  • Gril přenastavíme na funkci uzení
  • Až bude z grilu cítit uzený kouř, vložíme kachní prsa přímo na rozpálený rošt
  • Udíme cca 15 minut na cca 120 °C
  • Podáváme s pečivem nebo lehkým salátem
  • Dobrou chuť a grilu zdar!
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit