Zauzená kachní prsa na jablečných štěpkách
Metoda přípravy:
grilování
Náročnost přípravy:
snadné
Doba přípravy:
40 minut
Porce:
4
Suroviny:
- 4 kachní prsa
- sůl
- pepř
- tymián
- dřevěné štěpky na uzení - jablko
Postup:
- Kachní prsa vykostíme pomocí vykosťovacího nože
- Kůži lehce do kříže nakrojím a vytvoříme tak na prsou mřížky
- Osolíme, vetřeme tymián a necháme 10 minut odpočinout
- Rozpálíme gril Big Green Egg nebo jiný gril na dřevěné uhlí a připravíme sestavu pro přímé grilování
- V roztopeném grilu necháme nahřát litinovou pánev, do které následně vložíme kachní prsa kůží dolu
- Až kůže zezlátne, na polovinu ohniště vložíme předem namočené jablečné štěpky na uzení
- Gril přenastavíme na funkci uzení
- Až bude z grilu cítit uzený kouř, vložíme kachní prsa přímo na rozpálený rošt
- Udíme cca 15 minut na cca 120 °C
- Podáváme s pečivem nebo lehkým salátem
- Dobrou chuť a grilu zdar!