Chutná sumeček africký lépe z grilu nebo uzený? Zeptali jsme se našich mistrů - Honzy Málka a Martina Laciny

V pondělí 25.8.2025 jsme na naší prodejně v Tachlovicích přivítali naše oblíbené mistry - Honzu Málka a Martina Lacinu, kteří předvedli, že sumeček africký nemusí být jen „obyčejná ryba“. Připravili hned dva odlišné recepty a ukázali, jak pestré mohou být možnosti moderního grilování a uzení.

mistr málek martin lacina

První recept byl klasický, ale s netradičním provedením – sumeček obalený v trojobalu a usmažený v litinové pánvi uvnitř peletového grilu Pit Boss Titan. Maso tak získalo křupavou zlatavou kůrku a přitom uvnitř zůstalo šťavnaté.

sumeček africký v podání mistra málka

Druhý recept byl naopak s nádechem tradice. Sumeček naložený v jednoduchém solném nálevu se pozvolna udil kouři olšového dřeva uvnitř elektrické udírny Borniak. Výsledkem byla ryba s jemným kouřovým aroma, které podtrhlo jemnou chuť rybího masa.

sumeček africký a mistr málek

K oběma variantám pánové připravili lehký bramborový salát s koprem. 

Která varianta sumečka afrického nakonec zvítězila - grilovaná nebo uzená? To se dozvíte už brzy na YouTube kanálu Mistra Málka, kde celé vaření i finální verdikt uvidíte na vlastní oči.

sumeček africký a mistr málek

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit