V pondělí 25.8.2025 jsme na naší prodejně v Tachlovicích přivítali naše oblíbené mistry - Honzu Málka a Martina Lacinu, kteří předvedli, že sumeček africký nemusí být jen „obyčejná ryba“. Připravili hned dva odlišné recepty a ukázali, jak pestré mohou být možnosti moderního grilování a uzení.
První recept byl klasický, ale s netradičním provedením – sumeček obalený v trojobalu a usmažený v litinové pánvi uvnitř peletového grilu Pit Boss Titan. Maso tak získalo křupavou zlatavou kůrku a přitom uvnitř zůstalo šťavnaté.
Druhý recept byl naopak s nádechem tradice. Sumeček naložený v jednoduchém solném nálevu se pozvolna udil kouři olšového dřeva uvnitř elektrické udírny Borniak. Výsledkem byla ryba s jemným kouřovým aroma, které podtrhlo jemnou chuť rybího masa.
K oběma variantám pánové připravili lehký bramborový salát s koprem.
Která varianta sumečka afrického nakonec zvítězila - grilovaná nebo uzená? To se dozvíte už brzy na YouTube kanálu Mistra Málka, kde celé vaření i finální verdikt uvidíte na vlastní oči.