Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. V podstatě se dá říct, že ta jídla, která byste v klasické kuchyni připravovala na pánvi, se budou grilovat přímou metodou a ty pokrmy, které byste pekla v troubě, se budou grilovat nepřímou metodou. V kotlových grilech, například v grilu Weber Master-Touch GBS, spočívá přímá a nepřímá metoda v rozmístění briket nebo dřevěného uhlí na palivovém roštu. Při přímém grilování je potřeba mít ve středu roštu co nejintenzivnější žár, takže brikety se musí soustředit do středu palivového roštu. U nepřímého grilování je naopak vyžadován mírný žár, aby se maso propékalo pozvolna, takže brikety musí být rozmístěny po stranách grilovací vany. Pro pohodlnější manipulaci s rozžhavenými briketami lze použít buď palivové přepážky, nebo ještě lépe palivové nádoby Char-Basket. U plynových grilů stačí správně nastavit regulační kohoutky. V případě nepřímého grilování se krajní kohoutky nastaví na střední plamen a hořáky uprostřed se vypnou. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro ty účely můžete využít naší zákaznickou linku, dále je vám k dispozici kontaktní online formulář anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovivích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy).
Pokud Vám nadšení pro grilování není cizí a rádi byste se naučili nové techniky a triky na...
V pondělí 25.8.2025 jsme na naší prodejně v Tachlovicích přivítali naše oblíbené mistry - Honzu...
Vzhledem k tomu, že grilovací sezóna ještě zdaleka nekončí, co si takhle zasoutěžit o cestovní...
Žádné produkty