Co je to nepřímé grilování?

Dobrý den, před nedávnem jsem slyšel o metodě nepřímého grilování, můžete mi říct, oč se jedná a v čem nepřímá metoda grilování spočívá? Děkuji za odpověď.
Táňa R.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. V podstatě se dá říct, že ta jídla, která byste v klasické kuchyni připravovala na pánvi, se budou grilovat přímou metodou a ty pokrmy, které byste pekla v troubě, se budou grilovat nepřímou metodou. V kotlových grilech, například v grilu Weber Master-Touch GBS, spočívá přímá a nepřímá metoda v rozmístění briket nebo dřevěného uhlí na palivovém roštu. Při přímém grilování je potřeba mít ve středu roštu co nejintenzivnější žár, takže brikety se musí soustředit do středu palivového roštu. U nepřímého grilování je naopak vyžadován mírný žár, aby se maso propékalo pozvolna, takže brikety musí být rozmístěny po stranách grilovací vany. Pro pohodlnější manipulaci s rozžhavenými briketami lze použít buď palivové přepážky, nebo ještě lépe palivové nádoby Char-Basket. U plynových grilů stačí správně nastavit regulační kohoutky. V případě nepřímého grilování se krajní kohoutky nastaví na střední plamen a hořáky uprostřed se vypnou. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro ty účely můžete využít naší zákaznickou linku, dále je vám k dispozici kontaktní online formulář anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovivích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy).

Takhle vypadá uspořádání briket při přímém grilování...
...a takhle při nepřímém grilování za použití palivových nádob.
Kuře budeme grilovat nepřímou metodou...
...a steaky přímou metodou.
1762016-gril-seminar-live-001
gril-akademie-kveten-2016-156

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit