Co se dává do misky na popel v udírně Borniak 150?

Dobrý den, naše udírna Borniak má uvnitř nerezovou misku na popel. Máme dát do misky vodu, nebo může zůstat prázdná, když do ní bude popel odpadávat? Ještě mě napadá dotaz ohledně čištění udírny. Máte nějaký osvědčený přípravek na čištění vnitřních částí udírny po uzení?
Kateřina M.

Naše odpověď:

miska na popel v udírně borniak

Miska na popel v udírně Borniak 

Dobrý den, Katko, děkujeme za dotaz. Do nerezové misky ve spodní části udírny Borniak odpadávají žhavé štěpky, které se následně změní na popel. Je tedy vhodné žhavý popel něčím zchladit. K tomu je naprosto ideální obyčejná voda. V průběhu uzení se miska bude postupně plnit popelem ze štěpky.

Přibližně po dvou hodinách je vhodné odpadlou štěpku spolu s vodou vylít a dát do misky novou vodu. Vodu nalijeme také do misky, kam odkapává tuk z uzenin. Je to proto, aby se zchladil a nešli z něj výpary do připravovaného masa. Kromě toho díky vodě se tuk nebude na misce připalovat a vy si ušetříte práci s drhnutím misky. 

spirála generátoru kouře borniak

Generátor kouře UW Borniak z nerezové oceli 

Na čištění vnitřních nerezových částí udírny Borniak doporučujeme použít:      

  • obyčejnou houbičku na nádobí
  • teplou vodu s trochou jaru      
  • krystalickou sodu

Nic víc by nemělo být potřeba. Pokud chcete udírně dodat lesk, můžete na vnější nerezové části nanést ještě přípravek na čištění nerezových kuchyňských spotřebičů a grilů.

V případě, že budete mít další otázky ohledně udíren nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit