Naše odpověď:
Dobrý den, Hanuši, ve Vašem dotazu nezaznělo, co přesně udíte. To je u uzení zásadní otázka. Uzení studeným kouřem trvá dlouho – podle typu masa a požadovaného výsledku se uzení provádí v rozmezí 20 až 30 hodin, někdy i více dní, pokud jde o trvanlivé výrobky jako jsou tradiční klobásy a salámy. Uzení probíhá většinou za pomoci různých adaptérů nebo ochlazovačů kouře. Pokud Vaše udírna umí vyvinou i velmi nízké teploty, nebudete ochlazovač při uzení v chladných dnech potřebovat.

Teplota kouře v udírně se musí pohybovat mezi 15 °C – 30 °C

Uzení je vhodné rozdělit do více dnů (např. 2–3 hodiny denně), zejména při tradičním zrání. Maso musí být před uzením dokonale naložené a oschlé. Sušení může probíhat za pomocí vysoušeče jídla. Dbejte na kvalitu kouře – měl by být modravý, studený, čistý. Vždy větrejte udírnu, aby kouř neztěžkl a neusazoval dehet.

Pokud budete mít další otázky ohledně uzení studeným kouřem nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování či uzení, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Vánoce jsou už za dveřmi a s nimi přichází i čas rozdávat radost a pohodu. Jestliže ve vašem...
Obdarujte Vaše blízké něčím praktickým, co navíc výborně chutná. Přidejte si do objednávky...
Chystáte se na Klobásobraní vlastním vozem? Znáte to u nás a víte, jak "velké" je parkoviště u...
Žádné produkty