Jak dlouho vydrží sušené maso z elektrické udírny?

Dobrý den, chtěli bychom zkusit v elektrické udírně připravit jerky. Kolegyně, která nám pomáhala udírnu vybrat říkala, že je to možné. Co jsem četl, tak sušené maso vydrží klidně i celý rok. Přijde mi to až neuvěřitelně dlouho. Čím je to způsobené? Dá se stejného výsledku dosáhnout sušením masa v elektrické udírně?
Dušan M.

Naše odpověď:

Zdravíme Dušane, dlouhá trvanlivost je způsobená konzervanty a samotným sušením masa, které zbaví maso vody. Jako konzervant můžete použít například cukr, který chrání maso před oxidací. Cukr dále zabraňuje v tvorbě mikroorganismů, což je důvod proč sirupy, marmelády a podobné výrobky mají tak dlouhou trvanlivost.

sušení masa v elektrické udírně

Příprava jerky v udírně Borniak

Jako konzervant sušeného masa se dále používají:        

  • ocet v kombinaci se solí        
  • alkohol      
  • med

Jestli jste maso připravili v sušičce nebo v udírně nemá na trvanlivost masa vliv. Pro co nejdelší trvanlivost doporučujeme maso skladovat při pokojových teplotách v temných prostorech. Pro prodloužení trvanlivosti pak můžete maso vložit do sáčků, že kterých pomocí vakuovačky vysajete vzduch. 

sušení masa v elektrické udírně 

Věděli jste že
…přípravu sušeného masa v udírnách Borniak můžete výrazně urychlit za pomoci vysoušeče masa/jídla?

sušení masa v elektrické udírně

V případě, že budete mít další otázky ohledně sušení masa nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně udíren, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců. 

1-jak-je-mozne-ze-se-jerky-nezkazi
2-jak-je-mozne-ze-se-jerky-nezkazi
3-jak-je-mozne-ze-se-jerky-nezkazi

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit