Jak na uzení teplým kouřem?

Dobrý den, prosím o radu, jak se udí teplým kouřem. Vlastním elektrickou udírnu, musím k ní něco dokoupit?
05.10.2021 Marek P.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Nic speciálního k tomu není potřeba. Stačí k tomu pořídit piliny a štěpky na uzení do generátoru kouře, jak je tomu i u uzení studeným kouřem. V případě, že vlastníte udírnu Bradley budete potřebovat místo štěpky udící brikety. U udírny Borniak jsou to pak již zmiňované štěpky.  

generáto kouře Borniak

Další věc, která je potřeba udělat je nastavit v udírně správnou teplotu. K uzení teplým kouřem bychom měli vnitřek udírny držet na teplotě mezi 50 až 60°C. To uděláme za pomoci ovládacího panelu udírny, který se většinou nachází na stejné straně jako generátor kouře, nebo je součástí generátoru, jak můžete vidět na obrázku níže.   

Udírna Bradley Smoker

Udírna Bradley Smoker 6 digitální

Kromě uzení teplým kouřem existuje uzení horkým kouřem. Jak asi uhádnete uzení horkým kouřem se od předchozího způsobu liší v nastavení vnitřní teploty udírny, která se v tomto případě pohybuje mezi 80 až 100 °C. Před tím, než maso do takto rozehřáté udírny vložíme, je dobré ho včas vyndat z ledničky, aby se dostalo na pokojovou teplotu. Dále dbejte na to aby se maso nedotýkalo stěn udíren, nebo ostatních uzených kousků.

V případě, že budete mít další otázky ohledně uzení nebo samotných udíren, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit