Jak přeudit salám v elektrické udírně?

Dobrý den, rád bych si ve své elektrické udírně přebudil salám ze supermarketu. Je to možné? Mohli byste mi prosím poradit jak na to?
Karel H.

Naše odpověď:

Dobrý den, Karle, děkujeme za otázku. I když se řadí salámy mezi uzeniny, moc kouřového aroma v nich nenajdete. Salámy totiž neprošly klasickým udícím procesem. To však můžete změnit, když je dáte na 2-3 hodiny do udírny. Udírnu nemějte roztopenou na příliš vysokou teplotu, aby Vám střevo salámu nepopraskalo. Vnitřní teplota udírny kolem 50 °C je tedy více než dostačující. Do elektrické udírny zavěste salám pomocí tyče na uzení, ke které ho připevníte potravinářským provázkem. Stejně tak můžete salám přivázat k roštu.

jak přeudit salám

Co budete potřebovat k přeuzení salámu?       

  • potravinářský provázek         
  • tyč na uzení nebo rošt          
  • salám (vysočina, uherák, lovecký salám atp..)      
  • suché dřevo na uzení či udící štěpku

jak přeudit salám

V případě, že budete mít další otázky ohledně uzení masa nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

1-jak-preudit-salam
2-jak-preudit-salam

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit