Jaká má být vnitřní teplota masa při uzení v udírně Borniak 150?

Dobrý den, jaká by měla být vnitřní teplota masa při uzení v udírně Borniak 150? Co jsem se koukala na internet, tak se udávají různé hodnoty. Také by mě zajímalo, jak dlouho by se maso po dosažení požadované vnitřní teploty mělo ještě udit.
Radka T.

Naše odpověď:

Uzení zdar, Radko, děkujeme za otázku. S vnitřní teplotou masa je to trochu komplikovanější. Záleží hlavně na tom, z jakého zvířete maso pochází. Proto doporučujeme si před uzením vždy dohledat správnou teplotu jádra, podle toho, jaké maso nebo uzeniny chcete do udírny dát. Rozdíl vnitřních teplot u různých druhů masa je vidět na první pohled. Vybrali jsme pro Vás 3 typy nejpoužívanějších druhů mas. 

Požadovaná vnitřní teplota masa při uzení:      

  • vnitřní teplota vepřového masa: 85 °C         
  • vnitřní teplota hovězího masa: 48-92 °C – podle toho, jak ho máte rádi       
  • vnitřní teplota drůbežího masa: 72 °C

Jakmile maso dosáhne požadované vnitřní teploty, můžete ho z udírny bez obav vyndat. Není třeba ho držet v udírně déle, aby maso nebylo vysušené.

uzení v udírně borniak

Uzení masa v udírně Borniak BBDS-N-150   

K měření vnitřní teploty masa můžete využít teploměr Meater, který hlídá celý průběh uzení za Vás a jakmile bude maso hotové pošle Vám upozornění do telefonu. Kdyby Vám tato moderní verze teploměru na maso nevyhovovala máme v nabídce jednodušší verze teploměru s digitálním displejem.

měření teploty uvnitř masa při uzení

V případě, že budete mít další otázky ohledně udíren Borniak nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit