Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Máte pravdu, u většiny grilů se používá miska či jiná na nádoba na odkapávání přebytečného tuku a šťávy z masa. Jedná se však většinou o plynové grily nebo o grily na dřevěné uhlí. Například u kotlových grilů Outdoorchef, tato miska slouží nejen jako „miska na odpad“, ale i k dochucení masa. Před grilováním do ní můžete nalít tekutinu (pivo, víno) a přidat různé bylinky. Tato tekutina kromě toho, že přidá aroma grilovanému jídlu, pomůže k tomu, aby se tuk a šťáva z masa v misce nepřichytili. Pokud nechcete maso nikterak ochucovat, můžete použít vodu. Tím zajistíte i optimální vlhkost uvnitř grilu a maso nebude tak vysušené.
Výrobce Big Green Egg však vyrábí pouze keramické grily. V nich se žádná miska na odkapávání přebytečných šťáv a tuků nenachází, protože není potřeba. Tuk a šťáva skapávají buď na rozžhavené uhlíky, nebo na stěny grilu, kde se však spálí žárem z uhlí a není je pak třeba čistit. Miska, která by tomuto odkapávání zabraňovala by byla v tomto grilu zbytečná.
Keramický gril Big Green Egg L
V případě, že budete mít další otázky ohledně grilů nebo udíren, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Pokud Vám nadšení pro grilování není cizí a rádi byste se naučili nové techniky a triky na...
V pondělí 25.8.2025 jsme na naší prodejně v Tachlovicích přivítali naše oblíbené mistry - Honzu...
Vzhledem k tomu, že grilovací sezóna ještě zdaleka nekončí, co si takhle zasoutěžit o cestovní...
Žádné produkty