Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Jelikož je vepřové maso citlivé na bakterie, které lidskému tělu škodí, je třeba aby prošlo důkladnou tepelnou úpravou. Žebra jsou hotová, jakmile teplota v nejsilnější části masa (jádře) dosáhne 85°C.
Pro:
a další druhy mas se ideální vnitřní teplota liší, proto doporučujeme dohledat přesný údaj v knížce s recepty nebo na internetu. Nejde jen o to abyste v mase zničili bakterie, ale taky aby dobře chutnalo, což by se nemuselo stát, pokud by byla vnitřní teplota masa příliš vysoká.
Jelikož žebra se dělají i s kostmi, dejte pozor, abyste se jim při měření vyhnuli. Kosti totiž jsou při tepelné úpravě více teplé než maso, a tak by mohli výsledek měření zkreslit. Ze stejného důvodu si dejte pozor na tlusté maso a rošt grilu. K měření můžete použít teploměry na maso, které máme v nabídce.
Ideální teplota v grilu na vepřová žebra je mezi 100 °C-150°C. Abyste teploty dosáhli je třeba správně nastavit průduchy grilu Big Green Egg.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo se poohlížíte po novém vybavení pro letošní grilovací...
Letošní zimě už definitivně odzvonilo. Jaro je v plné síle a my dostali chuť na pořádnou pizzu....
Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových...
Žádné produkty