Česnekovo - papriková omáčka

Česnekovo - papriková omáčka
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: cca 3,5 dcl

Suroviny:

  • 2 větší červené papriky
  • 10 lžic kysané smetany
  • 8 lžic majonézy
  • 2 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky
  • 4 lžičky najemno rozetřeného česneku
  • 2 lžičky octa balsamico
  • 1/4 lžičky soli

Postup:

  • Papriky ogrilujeme nad přímým středním žárem přibližně 12 - 16 minut dokud slupka nezčerná, průběžně je otáčíme.
  • Hotové přeneseme do misky a necháme vychladnout.
  • Opatrně odstraníme tenkou slupku a semínka, měkkou dužinu nakrájíme na malé kousky a vmícháme k ostatním surovinám.
  • V chladu necháme odležet alespoň 20 minut.
  • Omáčka je vhodná ke všem druhům masa včetně zeleniny.

Silné aroma česneku v kombinaci se sladkou paprikou, balsamikovým octem a čerstvou bazalkou je přesně to pravé, do čeho si chcete namočit kus masa. Hodí se k vepřovému, kuřecímu, hovězímu i k rybám.

Česnekovo - papriková omáčka
Česnekovo - papriková omáčka
Česnekovo - papriková omáčka
Česnekovo - papriková omáčka
Česnekovo - papriková omáčka

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit