Crumble - ovocný koláč pečený na grilu
Metoda přípravy:
pečení
Náročnost přípravy:
snadné
Doba přípravy:
45 minut
Porce:
10
Suroviny:
- hladká mouka 300 g
- ovesné vločky rozemleté 150 g
- máslo 200 g
- špetka soli
- sezonní ovoce - ideálně dva druhy: jedno pevnější (jablka, tvrdší broskve) a druhé uzrálejší měkčí (švestky, blumy, jahody, meruňky)
- cukr 100 g
- větvička čerstvé máty a moučkový cukr na ozdobu
Postup:
- Nejdříve si připravíme drobenku.
- Máslo rozkrájíme na menší kusy nebo nastrouháme a přidáme cukr, sůl, mouku a rozemleté ovesné vločky.
- Vše mícháme, dokud se nám všechny komponenty nespojí dohromady.
- Pekáč vytřeme máslem a vysypeme cukrem.
- Ovoce zbavíme jadřinců, pecek a rozkrájíme na větší kusy.
- Následně začneme skládat ovoce do vymazaného pekáče a navrch ovoce naneseme již připravenou drobenku.
- Pečeme v grilu na dřevěné uhlí či Big Green Egg cca 160°C – 180°C za pomoci convEGGtoru na nepřímé grilování 30 min.
- Po upečení necháme koláč ještě 30 min odstát, aby se vypečené šťáva vsákla do drobenky.
- Další variantou lze drobenku ještě dochutit různým kořením, např. skořice v kombinaci s jablkem se skvěle hodí na štědrovečerní stůl.
- Přejeme dobrou chuť!