Domácí klobásy Habanossi

Domácí klobásy Habanossi
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: náročné
Doba přípravy: celý den
Porce: 10 kg

Suroviny:

  • skopová střeva v kalibru 20 - 22 mm
  • 1 kg hovězí přední
  • 1,3 kg ořezky z libového vepřového (poměr 70 ku 30)
  • 1,2 l studené vody
  • 1,5 kg libového vepřového
  • 1,5 kg vepřových laloků
  • 3,5 kg vepřového boku v poměru maso x tuk 50 na 50
  • koření na 10 kg Habanossi
  • 200 g rychlosoli
  • 100 g kořenící směsi na Habanossi
  • 5 g kutrovací přípravek

Postup:

  • Všechno připravené maso nameleme na stroji s dírkami o velikosti 3 milimetr, smícháme s ledovou vodou a důkladně promícháme s kořenící směsí.
  • Poté ochucenou směs narazíme do připravených skopových střívek.
  • Poté připravené klobásky uložíme do chladu na 12 hodin.
  • Domácí habanossi udíme v elektrické udírně cca na 70 °C po dobu 8 hodin.
  • Po uplynutí 8 hodin snížíme teplotu v udírně na 40 °C a necháme habanossi ještě dosušit, postačí tak 4 hodiny.
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi
Recept na domácí klobásy Habanossi

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit