Domácí mexická grilovací klobása
Metoda přípravy:
uzení
Náročnost přípravy:
náročné
Doba přípravy:
půl dne
Porce:
10 kg
Suroviny:
- 5 kg libového vepřového masa
- 5 kg libovější části vepřového boku
- 200 g kuchyňské soli
- 100 - 120 g kořenícího přípravku na mexické klobásy
- vepřová střívka v kalibru 30/32
- případně je možné přidat zhruba 20 gramů kutrovacího přípravku pro lepší vaznost směsi
Postup:
- Maso nameleme na mlýnku s otvory 6 až 8 milimetrů a důkladně promícháme s kořením a dalšími přísadami.
- Promíchanou a okořeněnou směs nacpeme do střívek a klobásy necháme ovařit ve vodní lázni o teplotě 72-75 °C po dobu cca 1 hodiny.
- Ovařené klobásy rozvěsíme do klasické dřevěné udírny nebo domácí elektrické udírny nebo je položíme na nerezové rošty a necháme udit při teplotě 72-75 °C.
- Tyto klobásy můžeme také rovnou opéct na grilu, bez uzení a výsledek bude i tak skvělý a zaručeně si na nich pochutnáte.