Domácí mexická grilovací klobása

Domácí mexická grilovací klobása
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: náročné
Doba přípravy: půl dne
Porce: 10 kg

Suroviny:

  • 5 kg libového vepřového masa
  • 5 kg libovější části vepřového boku
  • 200 g kuchyňské soli
  • 100 - 120 g kořenícího přípravku na mexické klobásy
  • vepřová střívka v kalibru 30/32
  • případně je možné přidat zhruba 20 gramů kutrovacího přípravku pro lepší vaznost směsi

Postup:

  • Maso nameleme na mlýnku s otvory 6 až 8 milimetrů a důkladně promícháme s kořením a dalšími přísadami.
  • Promíchanou a okořeněnou směs nacpeme do střívek a klobásy necháme ovařit ve vodní lázni o teplotě 72-75 °C po dobu cca 1 hodiny.
  • Ovařené klobásy rozvěsíme do klasické dřevěné udírny nebo domácí elektrické udírny nebo je položíme na nerezové rošty a necháme udit při teplotě 72-75 °C.
  • Tyto klobásy můžeme také rovnou opéct na grilu, bez uzení a výsledek bude i tak skvělý a zaručeně si na nich pochutnáte.
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu
Recept na domácí mexickou grilovací klobásu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit