Domácí uherská klobása

Domácí uherská klobása
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: náročné
Doba přípravy: celý den
Porce: 10 kg

Suroviny:

  • 4 kg vepřové plece
  • 5 kg vepřového boku s podílem tuku cca 50 %
  • 1 kg hovězí přední
  • 200 - 220 g rychlosoli
  • 200 - 300 g kořenícího přípravku uherská klobása
  • vepřová střeva na klobásy v kalibru 32/34 mm

Postup:

  • Vychlazené hovězí přední umeleme v mlýnku s otvory cca 2-3 milimetry.
  • Vychlazené vepřové maso pomeleme mlýnkem s otvory 8-12 milimetrů (kdo chce, může část masa nakrájet na kostky cca 1x 1 cm).
  • Namleté dílo a přísady dle dávkování smícháme dohromady (kořenící přípravek můžete předem smíchat ve studené vodě, lépe se pak zapracovává do masa).
  • Okořeněnou směs necháme odpočinout 12 hodin a jejich uplynutí si na pánvi opečeme malý karbanátek z namleté směsi a ochutnáme, jestli je směs správně dochucena.
  • Pokud jste s výsledkem spokojení, můžete začít plnit připravená vepřová střívka.
  • Naplněná střeva necháme na 12 hodin odležet v chladu.
  • Takto připravené klobásy rozvěsíme do dřevěné udírny nebo elektrické udírny, nebo položíme na nerezové rošty a necháme je udit při teplotě 75 až 80 °C, a to po dobu 6 až 8 hodin.
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu
Recept na domácí uherskou klobásu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit