Domácí vepřová žebra

Domácí vepřová žebra
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: půl dne
Porce: 5 kg

Suroviny:

  • 5 kg vepřových žebírek
  • 150 g kořenícího přípravku na vepřová žebra
  • 100g soli ( pokud není součástí kořenící směsi)

Postup:

  • Vepřová žebra nakrájíme na menší kusy a naložíme je do solného roztoku (cca 10 litrů vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodin.
  • Poté maso vyndáme z láku, osušíme ho a poté jej důkladně obalíme v kořenící směsi na žebra.
  • Naložené a okořeněné maso rozvěsíme na háčky nebo žebra položíme na nerezový rošt (případně můžeme žebírka podestlat nepřilnavou silikonovou podložkou) v klasické dřevěné udírně nebo domácí elektrické udírně.
  • V případě, že máte žebírka nakrájená jako my na menší kusy, stačí udit asi 4 hodiny na 72 °C.
  • Větší kusy žeber se musí udit o něco déle, zhruba tak 6 až 8 hodin.

... často se setkáte při marickém BBQ s typem koření RUB. Nejedná se o konkrétní druh koření ale o způsob kterým maso kořeníme - úplně vtíráme nebo obalujeme grilovaný kus masa v kořenící směsi. Američané ho běžně používají nejen při grilování ale i smažení, vaření a pečení.

Vyzkoušejte některé naše rubby na vepřová žebra:

Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra
Recept na domácí uzená žebra

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit