Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: střední
Doba přípravy: 1 - 1/2 hodiny
Suroviny:
Knedlíky:
Postup:
Kuřecí paličky potřeme olejem, posolíme a popepříme. Vložíme do rozpáleného grilu a zvolna ze všech stran grilujeme dozlatova, maso nemusí být propečené, bude se ješte vařit v omáčce. Do středu grilu vložíme litinovou pánev wok. Do pánve vložíme sádlo, které rozpustíme. Do sádla nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova, těsně před koncem vsypeme mletou papriku. Tu pouze prohřejeme, nesmí se přepálit, byla by hořká. Na papriku nasypeme mouku a ještě chvilku pražíme. Zalijeme dostatečným množstvím vývaru. Ponecháme 20 minut za častého míchání provařit. Omáčku můžeme zjemnit smetanou. Nakonec vložíme do omáčky paličky kuřete a necháme prohřát. Podáváme s knedlíkem nebo rýží. Oboje můžeme připravit též v kotlovém grilu.
Příprava knedlíků v grilu je velmi zábavná. Potřebujeme litinovou pánev wok a rovné porcelánové hrnky. V míse smícháme osolenou mouku smíchanou s práškem do pečiva s mlékem a vejci, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a vypracujeme řidší těsto. Porcelánové hrnky vymažeme sádlem a naplníme do 2/3 těstem. Wok pánev vložíme do středu grilu a naplníme ji zpola horkou vodou, kterou uvedeme do varu. Hrnky s těstem vložíme do wok pánve a pod poklopem necháme vařit 25 minut. Vpíchneme špejli, pokud je po vytažení suchá, jsou knedlíky uvařené.
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...
Pro velký zájem o grilování na keramických grilech Big Green Egg jsme pro obdivovatele těchto...
Pokud hledáte ideální místo pro nákup čerstvých ryb na pánev nebo rádi grilujete a udíte ryby,...