Kuřecí čína na grilu

Kuřecí čína na grilu

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Suroviny:

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 pórek
  • 1 červená kapie
  • 1 - 2 lžíce solamylu
  • 1 lžička kari
  • 7 lžic sojové omáčky
  • trochu oleje
  • 2 žloutky

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy a přidáme žloutky, sojovou omáčku, kari, solamyl. Důkladně promícháme a necháme 30 minut stát. Do grilu vložíme nahřát pánev s trochou oleje. Zkoušku teploty provedeme vhozením jednoho kousku masa do pánve. Pokud se začne hned smažit je olej dost rozehřátý a my můžeme přidat ostatní naložené maso. Pečeme zprvu zprudka, aby se maso zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.  Až je maso pěkně opečené ze všech stran, zmírníme oheň a přisypeme najemno nakrájený pórek a kapii. Necháme zvolna dojít pod poklicí. Servírujeme s čerstvým chlebem nebo vařenou rýží.

Kuřecí stehenní řízky zbavíme přebytečného tuku, ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky.
Maso z kuřecích stehenních řízků je mnohem šťavnatější než z řízků prsních. Čína bude měkká a šťavnatá.
Do větší misky nasypeme kari koření, solamyl, přidáme žloutky a odměřené množství sojové omáčky. Vše důkladně promícháme a přidáme nudličky masa. Nejlépe rukou prohněteme a necháme odstát.
Poté přidejte trochu olivového oleje.
A nesmíte zapomenout ani na 1-2 polévkové lžíce solamylu.
V další fázi do směsi přidejte dva vaječné žloutky.
Vše důkladně promíchejte.
Ve chvíli, kdy máme naložené maso se můžeme věnovat přípravě zeleniny. Pórek nakrájíme na kolečka a červenou kapii na tenké proužky.
Do grilu Weber One-Touch jsme použili těžkou litinovou pánev BBQ. Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme řádně prohřát. Zkoušku teploty provedeme vhozením jednoho kousku do oleje na pánvi. Pokud se začne hned smažit, je olejdost rozehřátý a my můžeme přidat ostatní naložené maso.
Pečeme zprvu prudce, aby se maso zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Ve chvíli, kdy je maso pěkně opečené ze všech stran, zmírníme oheň.
Za občasného promíchání grilujeme opatrně, abychom maso nepřepekli.
K opečenému masu přisypeme na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájenou červenou kapii, promícháme. Pod poklopem necháme zvolna dojít.
Ve finále máme na pánvi pestrobarevný pokrm výtečné chuti.
Pánev s hotovým pokrmem sejmeme z grilu, naservírujeme, ozdobíme čerstvou zeleninou dle libosti. Jako přílohu podáváme vařenou rýži nebo libovolné křupavé pečivo.