Počet porcí: 4
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Postup:
Z přísad smícháme v míse nádivku. Kuřecí prsa položíme na rovnou podložku potaženou potravinářskou folií nebo rozstřiženým velkým mikrotenovým sáčkem. Přikryjeme i zvrchu druhou folií a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme, na maso poklademe nádivku a opatrně s pomocí fólie roládu opatrně stočíme. Z anglické slaniny vyskládáme plát, na který položíme roládu a postupným křížením plátků slaniny celou roládu zabalíme. Aby nám proužky slaniny nespadly, můžeme je připíchnout párátky. Na grilování použijeme aluminiovou grilovací misku, do misky vložíme roládu a podlijeme vodou. Při 230 stupních grilujeme 1 - 11/4 hodiny dokud vnitřní teplota nedosáhne 75 stupňů. Hotovou roládu nakrájíme na plátky podáváme teplé nebo studené jako součást obložených mís.
Chcete grilovat jako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka soutěže MasterChef Česko, nám na...
V sobotu 6.7. proběhl v Tachlovicích speciální kurz grilování pod vedením Mistra Málka, zaměřený...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo dřevěné uhlí do grilu? Nestihli jste si pořídit gril...