Kuřecí roláda s nádivkou ve slaninovém kabátku

Kuřecí roláda s nádivkou ve slaninovém kabátku

Počet porcí: 4
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 1 - 1 1/2 hodiny

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 450 g anglické slaniny
  • na nádivku: 150 g strouhanky
  • 4 lžíce mléka nebo vývaru
  • 1 lžíce sekaného česneku
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 2 lžičky oregána
  • 1 lžička citronové kůry
  • sůl, pepř
  • provázek nebo párátka

Postup:

Z přísad smícháme v míse nádivku. Kuřecí prsa položíme na rovnou podložku potaženou potravinářskou folií nebo rozstřiženým velkým mikrotenovým sáčkem. Přikryjeme i zvrchu druhou folií a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme, na maso poklademe nádivku a opatrně s pomocí fólie roládu opatrně stočíme. Z anglické slaniny vyskládáme plát, na který položíme roládu a postupným křížením plátků slaniny celou roládu zabalíme. Aby nám proužky slaniny nespadly, můžeme je připíchnout párátky. Na grilování použijeme aluminiovou  grilovací misku, do misky vložíme roládu a podlijeme vodou. Při 230 stupních grilujeme 1 - 11/4 hodiny dokud vnitřní teplota nedosáhne 75 stupňů. Hotovou roládu nakrájíme na plátky podáváme teplé nebo studené  jako součást obložených mís.

Kuřecí prsa prokrojíme, abychom z každého získali 1 velký plátek. Prsa položíme těsně vedle sebe na rovnou podložku nebo prkénko potaženou potravinářskou folií nebo mikrotenovým sáčkem. Nahoru položíme též fólii a maso opatrně naklepeme. Fólii sejmeme, opepříme a osolíme.
Maso dochuťte solí a pepřem.
Na rozklepaný plát masa naklademe z jedné strany po celé délce připravenou nádivku.
Nádivku po masu rozprostřete rovnoměrně.
Pomocí fólie roládu zatočíme a na chvíli odložíme stranou. Řádně utáhneme.
Postupným křížením plátků lasniny cleou roládu zabalíme. Aby nám proužky slaniny nsepadly, můžeme je připíchnout párátkynebo roládu stáhnout potravinářským provázkem.
Takto vypadá roláda zabalená ve slanině ještě před vložením na gril. Párátek nepotřebujeme mnoho, jelikož se slanina speče, bude na roládě držet.
Hotovou roládu vložíme do hliníkové grilovací misky a podlijeme vodou. Při teplotě 230 stupňů grilujeme 1 - 1 1/4 hodiny dokud vnitřní teplota nedosáhne 75 stupňů.
Grilovaná roláda po 1 1/4 hodině na grilu, použili jsme gril Weber Q320 . U tohoto grilu jde velmi efektivně upravovat teplotu grilování.
Roládu krájíme na plátky, podáváme teplou přelitou výpekem z masa a slaniny. Studenou roládu můžeme použít jako součást obložených studených mís.
Teplou roládu můžeme podávat s pečivem či bramborovou přílohou.