Počet porcí: 4
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Postup:
Z přísad smícháme v míse nádivku. Kuřecí prsa položíme na rovnou podložku potaženou potravinářskou folií nebo rozstřiženým velkým mikrotenovým sáčkem. Přikryjeme i zvrchu druhou folií a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme, na maso poklademe nádivku a opatrně s pomocí fólie roládu opatrně stočíme. Z anglické slaniny vyskládáme plát, na který položíme roládu a postupným křížením plátků slaniny celou roládu zabalíme. Aby nám proužky slaniny nespadly, můžeme je připíchnout párátky. Na grilování použijeme aluminiovou grilovací misku, do misky vložíme roládu a podlijeme vodou. Při 230 stupních grilujeme 1 - 11/4 hodiny dokud vnitřní teplota nedosáhne 75 stupňů. Hotovou roládu nakrájíme na plátky podáváme teplé nebo studené jako součást obložených mís.
O tom že oheň a kouř mají k čertům a peklu hodně blízko nebude asi nikdo pochybovat. A tak by...
Kurz grilování na grilech Big Green Egg je konečně tady! Narazili jste na našich stránkách na...
Vážení zákazníci, z technických důvodů bude zítra - v úterý 26.11.2019 naše kamenná prodejna...