Kuřecí saté

Kuřecí saté

Počet porcí: 2 - 4
Doba přípravy: do 30 minut
Náročnost: snadné

Suroviny:

  • 2 - 4 kuřecí prsa
  • 4 lžíce rostlinného oleje

Na marinádu:

  • 3 stroužky česneku
  • 1 - 3 chili papričky
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 hrnku koriandru - čerstvého
  • 1/3 hrnku sojové omáčky
  • 1/4 hrnku limetkové šťávy

Na ochucení:

  • 1/2 hrnku nasekaných, nasucho opražených arašídů
  • nasekaná zelená petrželka

Postup:

V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, z masa nakrájíme napříč na dlouhé tenké plátky a napíchneme na jehly. Jehly rozložíme do ploché nádoby a zalijeme marinádou a necháme 30 minut marinovat. Gril roztopíme na apřímé grilování. Rošt potřeme olejem a uložíme na něj připravené jehly tak, yby nechráněné konce jehle směřovaly od ohně. Maso grilujeme 1 - 2 minuty z každé strany, během grilování ještě jednou potřeme zbylou marinádou. Podáváme s omáčkou podle chuti.

Plátky kuřecího masa napíchneme na připravené špízy.
Nyní si připravíme marinovací směs, do které budeme špízy nakládat.
Kuřecí špízy vložíme do nádoby s marinádou a necháme maso alespoň půl hodiny marinovat.
Hotové kuřecí saté podáveme se salátem nebo čerstvou zeleninou.
Dáváme pozor, aby byly všechny špízy zcela ponořené do marinovací směsi.
Gril roztopíme pro přímé grilování a pomalu klademe špízy na grilovací rošt.
Kuřecí špízy můžeme ještě trochu potřít zbylou marinádou.
Špízy grilujeme 1-2 minuty z obou stran.
Hotové kuřecí saté podáváme se salátem nebo čerstvou zeleninou.