Na přípravu receptu budete potřebovat následující suroviny :
- 4x Kuřecí prso s křídlem a spodní kostí
- Snítku tymiánu
- Sůl
- Pepř
- 1/4 litru olivového leje
- 1/4 datlového sirupu
- 1x Limetku
Na salát pak budeme potřebovat :
- 1x Vodní meloun
- 1x balení Feta sýru
- Snítku máty Máta
- 1x Limetku
- 1/4 Datlového sirupu
- Sůl
- Pepř
- 1/4 Olivového oleje
- 1x Česnekové klíčky ( celé balení)
Recept na grilované kuřecí Supreme s Melounovým Salátem, Fetou a Mátou
- Samotné kuřecí prso očistěte a osušte, nesmí být vlhké. Poté ho potřete olivovým olejem, posypte nadrceným nebo na jemno nakrájeným tymiánem, osolte a opepřete podle chuti. Nechte maso marinovat alespoň 30 minut. Ideální je lednice, ale když ho necháte odstát jen tak nevadí. Mezitím si připravte gril.
- Grilování kuřecího supreme - Kuřecí prso položte na rozpálený gril a grilujte z obou stran, dokud není zlatavé a dobře propečené. Záleží na typu Vašeho grilu, na běžném plynovém grilu by to nemělo trvat déle jak 15 minut. Ale kdo by griloval na nudném plyňáku :)
- Během grilování maso potírejte směsí datlového sirupu a šťávy z limetky pro sladkokyselou chuť.
- A jak na přípravu melounového salátu ? Vodní meloun nakrájejte na menší kousky a dejte do velké mísy. Feta sýr rozdrobte a přidejte k melounu. Nasekanou máty, šťávu z limetky, datlový sirup, olivový olej, sůl a pepř přidejte do mísy a vše důkladně promíchejte. Na závěr přidejte česnekové klíčky pro extra chuť a texturu.
- Pokud máte, můžete salát ozdobit dalšími lístky máty pro svěží vzhled.