Kuřecí tortila na grilu

Kuřecí tortila na grilu

Počet porcí: 4
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 4 porce kuřecího masa
  • 1 cuketa
  • 150 g kukuřice
  • 1 červená kapie
  • 20 g strouhaného sýra
  • 4 tortily
  • 1 dcl oleje
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

Gril rozehřejeme na střední žár, na grilovací rošt vložíme litinovou pánev BBQ. Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme odležet. Na grilu ogrilujeme, hotové odložíme stranou. Na pánvi  orestujeme na oleji na kostičky nakrájenou cuketu  a kukuřici, můžeme přidat kostičky červené papriky. Grilujeme dokud zelenina nezměkne.  Mezitím si nadrobno nasekáme grilované kuřecí maso. To následně vsypeme ke grilované zelenině. Vše důkladně promícháme a znovu prohřejeme. Tuto směs opatrně navršíme doprostřed tortily a přeložíme. Bez přiklápění prohřejeme tortily na grilu, dokud se neobjeví typické mřížky. Podáváme na talíři nebo zabalené v ubrousku rovnou do ruky. K tortilám přikládáme lehký zeleninový salát. netradiční přílohou může být i rozmačkané zralé avokádo s trochou solia česneku, dochucené limetkovou šťávou.

Do středu grilu Weber One-Touch Premium vložíme litinovou pánev BBQ ze systému Gourmet, na které rozehřejeme trochu oleje. Vložíme na kostičky nakrájenou cuketu a necháme podusit.
Promícháme, dále přidáme kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou kapii.
Cuketu, kukuřici a kapii v pánvi podle chuti osolíme a opepříme.
Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvílí odležet. Na roštu ugrilujeme doměkka a odložíme stranou. Vychladlé nakrájíme na drobné kousky, které přimícháme k měkké zelenině.
Drobné kousky masa prohřejeme na pánvi se zeleninou, ochutnáme, popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Potřebné množství tortil rozložíme na rovnou podložku. Do středu navršíme náplň tak, abychom mohli tortilu zatočit.
Nejlépe se náplň vrší dvěma lžícemi nebo vařečkami. Posypeme strouhaným sýrem a opatrně složíme do požadovaného tvaru.
Strouhaný sýr použijeme v množství a druhu nám milém.
Třetinu totrily přeložíme a z kolmé strany zatočíme. Můžeme spíchnout párátkem, aby se nám náplň na grilu nevysypala.
Naplněné tortily vkládáme do středu rozpáleného grilu přímo na grilovací rošt. Bez přiklápění prohřejeme na grilu, dokud se neobjeví typické nahnědlé mřížky.
Podáváme na talíři, prkénku nebo zabalené v ubrousku rovnou do kury. K tortilám můžeme přikrájet čerstvou zeleninu. Neobvyklou přílohou s zajímavou chutí je umačkané zralé avokádo umíchané s trouchou soli a česneku, dochucené limetkovou šťávou.