Falešná svíčková uzená tekutým kouřem

Falešná svíčková uzená tekutým kouřem
Metoda přípravy: nakládání, sušení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: půl dne

Suroviny:

  • 1 kg falešné svíčkové
  • 2 lžíce tekutého kouře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 lžíce jablečného octa

Postup:

  • Maso nakrájejte na rovnoměrné plátky
  • Připravte si směs, do které budete maso nakládat
  • Na plátky masa nalijte připravenou marinovací směs a vše dobře promíchejte
  • Nádobu s masem pečlivě zakryjte a nechte odpočívat v lednici po dobu minimálně 8 hodin
  • Plátky masa dejte do předehřáté sušičky nebo udírny s ventilátorem na 70 °C na 90 minut. Pozn. u udírny nezapomeňte otevřít komín, aby mohl dobře proudit vzduch.
  • Snižte teplotu na 55 °C na dosušení masa. Hotové jerky by mělo jít ohnout, ale nemělo by se lámat.
  • Doba sušení by měla být 6-12 hodin podle toho, jak máte tenké plátky a jak výkonná je vaše sušička.
Recept na falešnou svíčkovou uzenou tekutým kouřem
Recept na falešnou svíčkovou uzenou tekutým kouřem
Recept na falešnou svíčkovou uzenou tekutým kouřem
Recept na falešnou svíčkovou uzenou tekutým kouřem
Recept na falešnou svíčkovou uzenou tekutým kouřem
Recept na falešnou svíčkovou uzenou tekutým kouřem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit