Grilovací klobásy s medvědím česnekem

Grilovací klobásy s medvědím česnekem
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: náročné
Doba přípravy: půl dne
Porce: 5 kg

Suroviny:

  • 2,5 kg vepřové plece
  • 2 kg vepřového boku bez kůže
  • 100 g soli nebo pragandy
  • 400 ml vody
  • 5 g drceného kmínu
  • 10 g pepře
  • 5 g zázvoru
  • 5 g hořčičného semínka
  • 20 g medvědího česneku
  • vepřové střeva

Postup:

  • Vepřovou plec i bok nakrájíme na kostičky velké cca 3 x 3 cm
  • Maso nameleme pomocí ručního mlýnku s otvory 4 milimetry
  • Do namleté směsi postupně přidáme sůl, koření a vodu
  • Směs důkladně promícháme, aby se všechny přísady spojily
  • Vepřová střeva namočíme do vody, aby změkla a při plnění nepraskala
  • Promíchanou a okořeněnou směsí naplníme střívka, která vždy na začátku a konci důkladně zavážeme
  • Rozpálíme si gril na 220 °C - 230 °C a klobásy na roštu grilujeme cca 20 minut
  • Klobásy můžete grilovat v grilu na dřevěné uhlí, peletovém grilu i plynovém grilu, chuť bude vždy vynikající
  • Grilovací klobásy s medvědím česnekem můžete ovařit ve vodní lázni a následně je vyudit v domácí udírně
  • Dobrou chuť!
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem
Recept na grilovací klobásy s medvědím česnekem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit