Česnekovo - papriková omáčka

Česnekovo - papriková omáčka

Množství: cca 3,5 dcl

Suroviny:

  •     2 větší červené papriky
  •     10 lžic kysané smetany
  •     8 lžic majonézy
  •     2 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky
  •     4 lžičky najemno rozetřeného česneku
  •     2 lžičky octa balsamico
  •     1/4 lžičky soli


Postup: papriky ogrilujeme nad přímým středním žárem přibližně 12 - 16 minut dokud slupka nezčerná. Papriky průběžně otáčíme. Hotové přeneseme do misky a necháme vychladnout. Opatrně odstraníme tenkou slupku a semínka, měkkou dužinu nakrájíme na malé kousky a vmícháme k ostatním surovinám. V chladu necháme odležet alespoň 20 minut. Omáčka je vhodná ke všem druhům masa včetně zeleniny.

Na rozpáleném roštu si ugrilujeme červené papriky.
Necháme papriky vychladnout, oloupeme je a zbavíme semínek.
Měkkou dužinu zamícháme mezi ostatní ingredience (česnek, smetana, majonéza, bazalka, ocet balsamico, sůl).
Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme.