Houbová omáčka

Houbová omáčka

Množství: 150 g

Suroviny:

  •     1 bílá cibule
  •     70 - 80 g másla
  •     100 g hnědých žampionů
  •     140 ml smetany ke šlehání
  •     petržel


Postup: Nejprve rozehřejeme máslo, na něj vložíme nakrájenu cibuli a žampiony. Vše opatrně podusíme, následně zalijeme smetanou. Za stálého míchání provaříme. Při servírování dozdobíme nasekanou plochou petrželkou. Tato omáčka je výborná ke steakům.

Na přípravu houbové omáčky budeme potřebovat: cibuli, máslo, hnědé žampiony a smetanu ke šlehání.
Nakrájíme si nadrobno cibuli.
Přidáme čerstvé bylinky.
Na pánvi rozehřejeme máslo...
A poté na něj vložíme nakrájenou cibuli a žampiony.
Houby a cibulku na másle pěkně podusíme.
Nezapomeneme na sůl a pepř.
Poté do pánve přilijeme smetanu ke šlehání.
Omáčku za stálého míchání důkladně provaříme.
Houbovou omáčku můžeme na závěr dozdobit petrželkou. Skvěle se hodí například k hovězím steakům.

Aktuality

Archiv aktualit