Krémová křenová omáčka

Krémová křenová omáčka

Množství: cca 2,5 dcl

Suroviny:

  •     200 g kysané smetany ( s nejvyšším možným obsahem tuku)
  •     2 lžíce nastrouhaného křenu ( 1 lžička wasabi)
  •     2 lžíce najemno nasekané čerstvé hladké petrželky
  •     2 lžičky dijonské hořčice
  •     2 lžičky worcestrové omáčky
  •     1/2 lžičky hruborznné soli
  •     čerstvý mletý pepř


Postup: Všechny přísady smícháme ve střední misce, před podáváním uložíme minimálně na 30 minut do chladu. Tato omáčka se hodí ke všem druhům masa včetně ryb a zeleniny.

Do mísy dáme našlehanou zakysanou smetanu.
Přidáme jednu lžičku wasabi, neboli japonského křenu.
V omáčce nesmí chybět ani dijonská hořčice.
Nesmíme zapomenout na worčestrovou omáčku.
Omáčku je taky třeba osolit a opepřit.
A čerstvé nasekanou petrželku.
Vše důkladně promícháme.

Aktuality

Archiv aktualit