Omáčka pro plechové huby

Omáčka pro plechové huby

Množství. cca 2,5 dcl

Suroviny:

  •     2 lžíce oleje
  •     1 červená cibule
  •     10 oliv
  •     2 stroužky česneku
  •     2 chilli papričky
  •     trochu vývaru
  •     1 lžíce worčestrové omáčky
  •     kečup


Postup: na oleji krátce osmažíme na nudličky nakrájenou červenou cibuli spolu s nasekaným česnekem, poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky, olivy, kečup, trošku vývaru, worčestr a sůl. Směs povaříme. Na dozdobení ještě můžeme přidat najemno nasekanou petrželku.

Na přípravu červené omáčky pro plechové huby budeme potřebovat: olej, cibuli, česnek, chili papričky, vývar a worčestrovou omáčku.
Nakrájíme si chili papričky na malé kousky.
Přikrájíme i trochu červené cibule.
Do pálivé omáčky patří také olivy, které si nakrájíme na půlky.
A samozřejmě dojde i na česnek. Ten nakrájíme na malé kousky.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a česnek.
K cibuli a česneku přidáme také chili papričky...
...kečup nebo může být i rajský protlak, či rajčatové pyré.
Omáčku zamícháme. Kdo chce může přilít vývar nebo vodu. Hotovou omáčku můžeme také dozdobit nasekanou petrželkou.