Grilovaná kýta

Grilovaná kýta
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 4 - 6

Suroviny:

  • 4 - 6 plátků vepřové kýty z mladého kusu
  • 50 ml olivového oleje
  • 120 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 40 ml čerstvé citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Postup:

  • Z pomerančové šťávy, citronové šťávy a oleje smícháme marinádu.
  • Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  • V připravené marinádě necháme maso v chladu přibližně 1 hodinu marinovat.
  • Gril rozpálíme na nepřímé grilování a plátky grilujeme po dobu 5 - 6 minut z každé strany.
  • Minimálně jedenkrát potřeme zbytkem marinády.
  • Servírujeme teplé se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
  • Můžeme též kombinovat s grilovacími omáčkami k masu.

Zkoušeli jste vepřovou kýtu nasladko? Neobvyklá kombinace lahodného vepřového masa a osvěžující citronové a pomerančové šťávy. Uvidíte, jak vám bude šmakovat.

Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu
Recept na grilovanou kýtu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit