Grilovaná roláda z vepřového bůčku se skořicí

Grilovaná roláda z vepřového bůčku se skořicí
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Porce: 4 - 6

Suroviny:

  • vepřový bůček (asi 1,5 kg, bez kosti a kůže)
  • třtinový cukr
  • sušená cibule
  • sušený česnek
  • sůl
  • pepř
  • limetka
  • javorový sirup
  • máslo
  • skořice

    Na salát

  • červené hlávkové zelí
  • tvaroh
  • olivový olej
  • sušený koriandr
  • jarní cibulka
  • habanero

Postup:

    Bůček

  • Začněte tím, že si připravíte vepřový bůček.
  • Pokud je na něm kůže nebo kosti, odstraňte je.
  • Následně bůček opatrně rozřízněte tak, aby vzniklo rovné plátno, které by mělo být dostatečně velké, aby se dalo zabalit do formy rolády.

    Skořicová směs

  • V hluboké misce smíchejte třtinový cukr, sůl, pepř, sušený česnek, sušenou cibuli a skořici.
  • Měli byste získat voňavou a sladkou směs, která bude tvořit hlavní chuť vašich šneků.

    Náplň a balení

  • Rovnoměrně posypte připravený bůček skořicovou směsí.
  • Ujistěte se, že každý kousek masa je dobře pokryt.
  • Poté bůček pečlivě zabalte, snažte se vytvořit co nejvíce vrstev.
  • Nakrájejte zabaleno maso na šneky a obalte je skořicovou směsí ze všech stran, aby byly bohatě ochucené.

    Grilování

  • Připravte si gril. Pokud používáte dřevěné uhlí, nechte ho dostatečně rozhořet. Pokud máte plynový gril, rozpalte ho na střední teplotu a nechte ho předehřát na 130 stupňů.
  • Vložte maso a grilujte zhruba dvě hodiny.
  • Během grilování maso občas otočte, aby se rovnoměrně propekl a získal krásnou křupavou kůrku.

    Omáčka

  • V pánvi na střední teplotě vytvořte karamel ze 4 lžic třtinového cukru a šťávy z limetky.
  • Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte máslo a nechte je společně rozpustit.
  • Poté přidejte sušený česnek, sušenou cibuli a javorový sirup.
  • Vše promíchejte a nechte na mírném ohni, dokud se směs nespojí do hladké omáčky.
  • Na závěr přidejte skořici a promíchejte.

    Dopečení

  • Po dvou hodinách grilování přesuňte maso do zapékací misky.
  • Rovnoměrně přelijte připravenou omáčkou a vložte do trouby.
  • Doporučujeme dopečení při teplotě 180 stupňů, dokud maso není úplně měkké a omáčka nezačne bublat.

    Salát

  • V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, sůl, pepř a jablečný ocet.
  • Přidejte sušený koriandr, papričku habanero a nasekanou jarní cibulku.
  • Nakrájejte červené zelí na tenké proužky, přidejte do misky a promíchejte.
  • Nechte salát chvilku odstát, aby se chutě propojily.

    Servírování

  • Po dopečení nechte maso chvíli odpočinout.
  • Poté ho nasekejte a servírujte s připraveným salátem.
  • Doporučujeme podávat s čerstvým pečivem nebo bramborami.
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí
Recept na grilovanou roládu z vepřového bůčku se skořicí

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit