Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: cca1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na ochucení: Máslo, zakysaná smetana, celé grilované jarní cibulky. Chuť můžeme také vylepšit použitím udících lupínků.
Postup: Gril rozpálíme na nepřímé grilování. Pro neobvyklejší chuť přihodíme na rozžhavené uhlíky 1 - 2 hrsti dřevěných štěpek. Brambory důkladně omyjeme a na několika místech propícháme do hloubky cca 1/2 cm. Brambory potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme. Brambory grilujeme pod zavřřeným poklopem v kouři 1 - 11/2 hodiny podle velikosti. Hotové brambory jsou dnadno nabodnout na vidličku. Brambory odáváme samotné nebo se zakysanou smetanou, grilovanými cibulkami a opraženou slaninou. Brambory též můžeme rozpůlit, trochu vydlabat a naplnit oblíbenou směsí.
Včera, ve čtvrtek 22.9.2023, jsme v zahradě naší prodejny Vladeko v Tachlovicích uspořádali první...
Grilování je více než jen vaření; je to zážitek, tradice a umění. A když mluvíme o grilování,...
Když se řekne Franklin Barbecue málokdo v České republice ví, o koho nebo o co se jedná. Kdežto v...