Brambory pečené v kouři

Brambory pečené v kouři

Počet porcí: 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: cca1 - 1 1/2 hodiny

Suroviny:

  •     4 stejně velké brambory
  •     rozpuštěné máslo
  •     opečená slanina
  •     sůl, pepř


Na ochucení: Máslo, zakysaná smetana, celé grilované jarní cibulky. Chuť můžeme také vylepšit použitím udících lupínků.

Postup: Gril rozpálíme na nepřímé grilování. Pro neobvyklejší chuť přihodíme na rozžhavené uhlíky 1 - 2 hrsti dřevěných štěpek. Brambory důkladně omyjeme a na několika místech propícháme do hloubky cca 1/2 cm. Brambory potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme. Brambory grilujeme pod zavřřeným poklopem v kouři 1 - 11/2 hodiny podle velikosti. Hotové brambory jsou dnadno nabodnout na vidličku. Brambory odáváme samotné nebo se zakysanou smetanou, grilovanými cibulkami a opraženou slaninou. Brambory též můžeme rozpůlit, trochu vydlabat a naplnit oblíbenou směsí.

Na brambory pečené v kouři budeme potřebova 4 stejně velké brambory, slaninu, máslo, zakysanou smetanu, jarní cibulky, sůl a pepř.
Brambory omyjeme, na několika místech je propíchneme do hloubky půl centimetru. Poté brambory potřeme rozpuštěným máslem.
Brambory osolíme....
...a opepříme.
Rozpálíme si gril a klademe na něj brambory.
Brambory grilujeme se zavřeným poklopem v kouři, a to nejméně po dobu 1 hodiny, až 1 hodiny a půl.
Hotové brambory rozkrojíme napůl.
Půlky brambor trošku vydlabeme...
...a naplníme je grilovanou slaninkou a omáčkou ze zakysané smetany a jarních cibulek.
Brambory nejlépe poslouží jako malé pohoštění, svačinka nebo také předkrm.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit