Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: cca1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na ochucení: Máslo, zakysaná smetana, celé grilované jarní cibulky. Chuť můžeme také vylepšit použitím udících lupínků.
Postup: Gril rozpálíme na nepřímé grilování. Pro neobvyklejší chuť přihodíme na rozžhavené uhlíky 1 - 2 hrsti dřevěných štěpek. Brambory důkladně omyjeme a na několika místech propícháme do hloubky cca 1/2 cm. Brambory potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme. Brambory grilujeme pod zavřřeným poklopem v kouři 1 - 11/2 hodiny podle velikosti. Hotové brambory jsou dnadno nabodnout na vidličku. Brambory odáváme samotné nebo se zakysanou smetanou, grilovanými cibulkami a opraženou slaninou. Brambory též můžeme rozpůlit, trochu vydlabat a naplnit oblíbenou směsí.
Grilování je oblíbená činnost Čechů od jara až do podzimu, a co se týká třeba keramických grilů i...
Ve čtvrtek 9.6.2022 v prostorách naší prodejny s grily a udírnami v Tachlovicích proběhl další...
Během probíhající sezóny vyhlásil výrobce Rösle speciální slevy ve výši 4 000 Kč - 7 000 Kč na...