Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: cca1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na ochucení: Máslo, zakysaná smetana, celé grilované jarní cibulky. Chuť můžeme také vylepšit použitím udících lupínků.
Postup: Gril rozpálíme na nepřímé grilování. Pro neobvyklejší chuť přihodíme na rozžhavené uhlíky 1 - 2 hrsti dřevěných štěpek. Brambory důkladně omyjeme a na několika místech propícháme do hloubky cca 1/2 cm. Brambory potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme. Brambory grilujeme pod zavřřeným poklopem v kouři 1 - 11/2 hodiny podle velikosti. Hotové brambory jsou dnadno nabodnout na vidličku. Brambory odáváme samotné nebo se zakysanou smetanou, grilovanými cibulkami a opraženou slaninou. Brambory též můžeme rozpůlit, trochu vydlabat a naplnit oblíbenou směsí.
Pokud Vám nadšení pro grilování není cizí a rádi byste se naučili nové techniky a triky na...
V sobotu 25.1.2025 se konal na naší prodejně již tradiční kurz výroby domácích uzenin pod vedením...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...