Grillovaná rajčata s česnekem

Grillovaná rajčata s česnekem

Počet porcí: 2

Náročnost: snadné

Doba přípravy: do 20 minut

Suroviny:

  •     6 zralých rajčat
  •     sůl, pepř
  •     6 stroužků česneku
  •     3 lžíce olivového oleje
  •     50 g parmazánu
  •     čerstvý tymián


Zralá rajčata rozkrojíme napříč na poloviny. Česnek prolisujeme a na troše oleje osmažíme. Gril rozpálíme na přímé grilování a na rošt vložíme rajčata, ve chvíli, kdy jsou zahnědllá cca 3 - 5 minut. Obrátíme kleštěmi a lžící na ně rozdělíme opečený česnek a dále pokračujeme v grilování. Horká rajčata rozložíme na mísu a posypeme hojně hoblinkami parmazánu, dozdobíme čerstvým tymiánem.

Nejdříve si shromáždíme všechny potřebné suroviny. V prvé řadě rajčata, dále pak olivový olej, parmazán nebo sýr parmazánového typu, česnek, tymián, sůl a pepř.
Rajčátka rozkrájíme na půlky.
Nakrájená rajčata pokládáme na rozpálený gril.
Do středu roštu dáme litinovou pánev, necháme ji rozpálit a pak do ní nalijeme trochu olivového oleje.
Do rozpáleného oleje vysypeme prolisovaný česnek.
Česnek zprudka osmahneme...
...a přidáme nakrájený čerstvý tymián.
Jakmile je česnek osmažený dozlatova, přendáme jej do misky.
Nyní si připravíme bagetky. Rozkrojíme je napůl...
...a necháme na grilu opéct.
Grilovaná rajčata posypeme smaženým česnekem a hoblinkami parmazánu. Doplnit je můžeme ledovým salátem a opečenými bagetkami. a opečenými bagetkami.