Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: celkem 60 minut + 4 - 6 hodin na vychlazení
Suroviny:
Postup přípravy: V těžkém kastrolu smícháme kukuřičnou mouku se solí, pepřem, a mlékem. Metličkou vše šleháme, dokud není směs hladká . Za stálého míchámí vaříme cca 2 - 3 minuty. Hotová polenta by měla mít konzistenci měkčí zmrzliny. Hotovou polentu přesuneme do nepřilnavého nízkého pekáče, aby vznikla přibližně 1 cm vysoká placka. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladit po dobu minimálně 4 hodin. Pořádně vychlazenou polentu nakrájíme na stejnoměrné tvary, jejichž délka a šířka by neměla přesáhnout 6 - 8 cm. Grilujeme na přímé grilování, gril rozehřejeme na vysoký žár. Grilovací rošt je třeba před grilováním potřít olejem. Obě strany polenty potřeme před vložením do grilu rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem. Otáčíme a grilujeme po dobu cca 6 - 7 minut dokud není polenta krásně zlatavá. Polentu podáváme horkou.
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...
Pro velký zájem o grilování na keramických grilech Big Green Egg jsme pro obdivovatele těchto...
Pokud hledáte ideální místo pro nákup čerstvých ryb na pánev nebo rádi grilujete a udíte ryby,...