Grilované brambory plněné sýrem a slaninou

Grilované brambory plněné sýrem a slaninou

Počet porcí: 4
Náročnost: velmi snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  •         brambory
  •         anglická slanina
  •         tvrdý sýr
  •         sůl a pepř


Postup: Úžasný úplně jednoduchý recept se skvělým výsledkem. Všechny potřebné suroviny se naleznou v každé lednici. Potřebujeme pouze střední stejně velké brambory, tvrdý nebo jiný oblíbený sýr, prorostlou slaninu, sůl a pepř. Brambory řádně omyjeme popřípadě opatrně očistíme kartáčkem. V každé bramboře nařízneme 4 - 6 zářezů, osolíme a opepříme. Brambory střídavě plníme kousky  tvrdým sýrem a prorostlou slaninou. Takto připravené vkládáme na grilovací rošt, gril uzavřeme a grilujeme po dobu 15 - 20 minut. Rychlé a jednoduché pohoštění pro nečekanou návštěvu nebo rychlá letní večeře. V průběhu pečení občas zkontrolujeme. Při grilování jsme použili metodu nepřímého grilování s dlouhohořícími briketami Weber.

Nakrájíme si tvrdý sýr, například eidam, ale i ementál nebo chedar.
Stejně jako tvrdý sýr si nakrájíme také slaninku.
Sýr a slanina budou tvořit nápľň grilovaných brambor.
Nyní nařízneme brambory tak, aby se do vzniklého prostoru dala zasunout slaninka a sýr.
Tímto způsobem plníme všechny brambory.
Dbáme na to, aby byl poměr slaniny a sýru vyvážený.
Nakrojené brambory naplněné sýrem a slaninou pokládáme na rozpálený rošt co nejblíže středu.
Brambory grilujeme po dobu 15-20 minut
Jídlo je hotové, když brambory získají zlatavou barvu, sýr se krásně rozteče a slaninka je krásně křupavá.
Grilované brambory můžeme podávat jen tak samotné, s domácí tatarkou nebo jinou omáčkou.