Grilované kukuřičné klasy s chili

Grilované kukuřičné klasy s chili

Počet porcí: 4
Náročnost: jednoduché
Doba přípravy: 12 - 15 minut

Suroviny:

  •     4 mladé kukuřičné klasy
  •     6 lžic oleje
  •     2 lžíce najemno nasekaného oregána
  •     1/2 lžičky soli
  •     1/4lžičky čili , můžeme použít i čerstvé čili papričky
  •     1 stroužek česneku
  •     mletý černý pepř


Postup přípravy: Mladé klasy kukuřice opatrně oloupeme. Šustí odstraníme nožem nebo můžeme ponechat jako přírodní držátko, v tomto případě šustí stáhneme provázkem nebo proužkem vytvořeným z kousku šustí. Jednotlivé klasy potřeme bylinkovým olejem, který vyrobíme smícháním zbývajícíh surovin. Grilujeme po dobu 12-15 minut na středním žáru. Po sejmutí z grilu ihned podáváme.

Před započetím grilování si připravíme: kukuřičné klasy, olej, jemně sekané oregáno, sůl, čili papričky, česnek, pepř.
Očištěné klasy potřeme důkladně bylinkovým olejem připraveným ze zbývajících surovin. Grilujeme po dobu 12 - 15 minut. Použít můžeme kotlový gril na dřevěné uhlí, tak i gril plynový. My jsme na naše grilování použili model grilu Weber 57 s výměnnými středy roštu.
Klasy průběžně otáčíme, dokud se na klasech neobjeví typické mřížkování.
Servírujeme teplé na velkých talířích.
Kdo má rád rustikální styl, může použít dřevěné  prkénko.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit