Grilované kukuřičné klasy s chili

Grilované kukuřičné klasy s chili

Počet porcí: 4
Náročnost: jednoduché
Doba přípravy: 12 - 15 minut

Suroviny:

  •     4 mladé kukuřičné klasy
  •     6 lžic oleje
  •     2 lžíce najemno nasekaného oregána
  •     1/2 lžičky soli
  •     1/4lžičky čili , můžeme použít i čerstvé čili papričky
  •     1 stroužek česneku
  •     mletý černý pepř


Postup přípravy: Mladé klasy kukuřice opatrně oloupeme. Šustí odstraníme nožem nebo můžeme ponechat jako přírodní držátko, v tomto případě šustí stáhneme provázkem nebo proužkem vytvořeným z kousku šustí. Jednotlivé klasy potřeme bylinkovým olejem, který vyrobíme smícháním zbývajícíh surovin. Grilujeme po dobu 12-15 minut na středním žáru. Po sejmutí z grilu ihned podáváme.

Před započetím grilování si připravíme: kukuřičné klasy, olej, jemně sekané oregáno, sůl, čili papričky, česnek, pepř.
Očištěné klasy potřeme důkladně bylinkovým olejem připraveným ze zbývajících surovin. Grilujeme po dobu 12 - 15 minut. Použít můžeme kotlový gril na dřevěné uhlí, tak i gril plynový. My jsme na naše grilování použili model grilu Weber 57 s výměnnými středy roštu.
Klasy průběžně otáčíme, dokud se na klasech neobjeví typické mřížkování.
Servírujeme teplé na velkých talířích.
Kdo má rád rustikální styl, může použít dřevěné  prkénko.