Počet porcí: 4
Náročnost: střední
Doba přípravy: 1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něm opatrně opečeme cibuli a slaninu a odložíme stranou. Do malé zelné hlávky vyřízneme od kuželového tvaru otvor do hloubky cca 7 - 8 , Celou hlávku uvnitř i zvenku potřeme rozpuštěným máslem a důkladně opepříme a osolíme. Vykrojenou dutinu naplníme opečenou slaninou s cibulí, zalijeme oblíbenou BBQ omáčkou. Z alobalu si připravíme prstenec, do kterého vložíme zelí, aby se nekolébalo. Zelí grilujeme metodou nepřímého grilování po dobu cca 1 - 1 1/2 hodiny dokud není křehké. Při zkoušce propečení by mělo jít zelí lehce propíchnout jehlicí na grilování. před podáváním sloupneme všechny vysušené listy, podáváme teplé.
Vánoce se blíží a s nimi čas rozdávat radost a pohodu. Jestliže ve vašem životě máte někoho, kdo...
Hledáte perfektní vánoční dárek pro milovníka uzení? V našem průvodci najdete to nejlepší z...
V pátek 17. listopadu se u nás na prodejně s grily a udírnami v Tachlovicích konal Kurz výroby...