Počet porcí: 4
Náročnost: střední
Doba přípravy: 1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něm opatrně opečeme cibuli a slaninu a odložíme stranou. Do malé zelné hlávky vyřízneme od kuželového tvaru otvor do hloubky cca 7 - 8 , Celou hlávku uvnitř i zvenku potřeme rozpuštěným máslem a důkladně opepříme a osolíme. Vykrojenou dutinu naplníme opečenou slaninou s cibulí, zalijeme oblíbenou BBQ omáčkou. Z alobalu si připravíme prstenec, do kterého vložíme zelí, aby se nekolébalo. Zelí grilujeme metodou nepřímého grilování po dobu cca 1 - 1 1/2 hodiny dokud není křehké. Při zkoušce propečení by mělo jít zelí lehce propíchnout jehlicí na grilování. před podáváním sloupneme všechny vysušené listy, podáváme teplé.
Letošní letní kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg se konal jako vždy v rozlehlém...
Představujeme vám revoluční způsob, jak si připravit pravou italskou pizzu přímo u vás doma. S...
Pro velký zájem o letní grilování se nám podařilo zajistit termín kurzu ještě na konci letních...